Rotta heeft een eigen groep op Facebook. Het is een openbare groep, dus voor iedereen op Facebook te bekijken. Om zelf foto’s en berichten te plaatsen kun je je aanmelden voor de groep. Voor zowel Rotta leden als niet-leden: alle natuurliefhebbers zijn welkom! De groep heeft een diverse inhoud, die zich toespitst op het Rotta-werkgebied. Voor mensen zonder Facebook: hier zijn de berichten vereenvoudigd zichtbaar.

Rotta brengt elk kwartaal een tijdschrift uit met de naam Aves Visum. Lees hem hier online! In dit blad wordt verslag gedaan van activiteiten van de vereniging en wordt informatie gegeven over uiteenlopende onderwerpen in de natuur in het werkgebied van Rotta. Leden kunnen naar eigen keuze het blad in gedrukte vorm of digitaal ontvangen. Wilt u Aves Visum op papier ontvangen? Dan kunt u dat doorgeven aan de ledenadministratie. Leden worden van harte uitgenodigd bijdragen te schrijven voor het blad. Neem dan vooraf contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook foto’s in het werkgebied zijn welkom.

Waarneming.nl wil iedereen in staat stellen om natuurwaarnemingen op te slaan en te delen via internet, om zo de natuurrijkdom van Nederland en de wereld vast te leggen voor nu en voor de toekomst. Waarneming.nl werkt hiertoe samen met duizenden vrijwilligers, zowel rechtstreeks als via meer dan 300 regionale en landelijke werkgroepen. Rotta is een van deze werkgroepen. Neem een kijkje op rotta.waarneming.nl