Leven in de (modder)sloot – Rotta Rangers – 21 juni 2014

De ochtendploeg van 18 kinderen dook bijna letterlijk in een sloot vlakbij het Trefpunt. Met veel enthousiasme sleepten ze hun schepnetjes door het water. Wat zat erin?:  Salamanderlarven met hun rafelige kieuwen, een zwarte Watersalamander, een wrattig Padje, Stekelbaarsjes met drie doorntjes, allerlei soorten slakken en naaktslakken, Bloedzuigers (doodeng!!), Ruggenzwemmers of Bootsmannetjes; ze zwemmen op hun rug om hun prooien beter te kunnen zien, zwarte Waterkevers en Libellenlarven.

Een grotere, witte bak stond klaar voor bijzondere vondsten. Enkele Rangers dwaalden af van hun opdracht; zij gingen kersen plukken, lichtrode en donkerrode (eerst thuis wassen). Soms zat er aan het steeltje alleen maar een pit, dat noemen ze nou pech hebben. 

De middagploeg van 21 kinderen (en dat op 21 juni) ging  zwaar bewapend met schepnetjes, loeppotjes, teiltjes en potjes naar een sloot aan de overkant van de Rotte. De eerste reactie was: ‘Wat een vieze stinksloot, er zit alleen maar modder in’. Maar, wie schetst onze verbazing…… deze vieze sloot zat vol leven. In onze netjes vonden we allerlei modderdiertjes: Watermijten, Poelslakken, Vlokreeften (ze lijken een beetje op Pissebedden), een Eénoogkreeftje (nooit van gehoord), Bootsmannetjes, Bloedzuigers, Posthoornslakken en een heuse Waterschorpioen (levensgevaarlijk!!, wel spannend!). Een dappere Ranger wist nog een groene Kikker te vangen in een “verboden” slootje. Jasper W. ontdekte  een heel mooie Atalanta, een prachtig gekleurde vlinder. De pechvogel van de dag was ongetwijfeld Carice. Zij is twee keer door een bij gestoken. We hopen, dat ze snel van de schrik en de pijn bekomen is en dat ze de volgende keer weer van de partij zal zijn. Tot slot nog een lekker drankje en een kakelvers koekje. 

Het was weer een enerverende Ranger(mid)dag.

Alle medewerksters en medewerkers: hartelijk dank. Dit geldt ook voor onze fotografen m.n. onze jeugdfotograaf Casper. Hij kreeg van onze foto-expert Ellen een compliment.