Op donderdag 26 februari heeft  Groendak BV uit Scherpenzeel op het nieuwe tuinhuis achter het Trefpunt, de Sedum dakbedekking aangebracht, als bekroning van het werk. Daarmee is het door onze vrijwilligers gebouwde tuinhuis, binnen een jaar na het storten van de vloer, nu geheel voltooid.

’s Morgens is door de twee ‘groendakdekkers’ begonnen met het aanbrengen van een drainage buis langs de binnenzijde van de dakrand en vervolgens een drainage fleece laag over de dakbedekking.  [zie werkfoto]
Daarover is een ongeveer 4 cm dikke laag substraat (lava korrels) uitgespreid en daarop zijn tenslotte de Sedummixmatten gedrapeerd tot een mooi groen dak.


De los gelegde matten moeten in de komende maanden nog gaan hechten in de onderlaag, waarbij het gaat aangroeien tot één gesloten geheel dat in de loop van het jaar van kleuraccent  zal wisselen (van groen naar rood en soms ook wat geel) afhankelijk van de bloeitijd van de diverse Sedum-soorten die er in verwerkt zijn.
Bijgaande foto’s tonen het fraaie resultaat:


De eerste foto geeft de aanblik  vanaf hole 8 van Golfbaan De Hooge Rotterdamsche, de tweede foto, iets ingezoomd, vanaf de overzijde van het plasje, langs het fietspad Rottebandreef.
Bij deze nogmaals hartelijk dank aan alle sponsors van dit sedumdak, die binnenkort   een uitnodiging zullen ontvangen om met een glas in de hand het groene resultaat van hun goede gaven van dichtbij te komen bekijken.

 Foto: Klaas Verschoor

 

Foto: Jan Noppers

Foto: Jan Noppers