De voorbereidingen zijn in volle gang, want op 21 en 22 maart a.s. wordt alweer voor de vierde keer de expositie ‘De natuur in zilver en keramiek’ gehouden in het Trefpunt. Tijdens deze expositie laten drie leden van Rotta zien hoe zij zich hebben laten inspireren door de natuur.

Marion Braakman toont haar fraai in klei uitgewerkte en kleurrijk geglazuurde vogels en andere dieren. In de planning staan onder meer raven, uilen, eksters, buizerds, papegaaiduikers, grote karekiet, roodborstjes en konijnen.

Zeker ook het bekijken waard zijn de bijzonder mooie handgemaakte sieraden van Betsy van Meijgaarden en Robert Staffhorst. Het werk van Betsy kenmerkt zich door subtiel smeedwerk en natuurlijke vormen en materialen, zoals fijne bladvormen, zaaddozen of minutieus uitgewerkte takstructuren die zij in haar verfijnde sieraden uitwerkt.

Robert Staffhorst is een nieuwkomer bij deze jaarlijkse expositie. Hij is ook al jaren een gepassioneerd edelsmid die goud, zilver en andere edelmetalen graag met fossielen, mineralen en (half)edelstenen combineert. Met de gebruikte materialen weet hij de natuurlijke vormen en lijnen prachtig te benadrukken. 

Win een handgemaakt sieraad
Tijdens de expositie zijn loten te koop waarmee u één van de fraaie handgemaakte sieraden van Robert Staffhorst kunt winnen. De loten kosten € 1,50 en de opbrengst komt ten goede aan Natuur- en Vogelwacht Rotta.