Rotta Natuurwerk sluit seizoen af op het land van belofte. Zaterdag 1 maart hebben 20 vrijwilligers van Rotta Natuurwerk het winterjaar 2013/2014 afgesloten op het Land van Belofte in Moerkapelle.

Hier zijn 25 knotwilgen en 100 meter houtwal onder handen genomen... Alle takken zijn verwerkt in takkenrillen, die erg in trek zijn bij vogels om in te schuilen. Niet onbelangrijk als er Haviken in de buurt leven. Al meer dan 20 jaar worden op dit mooie landgoed de knotwilgen e.d. door Rotta onderhouden.

Het weer was ons onverwachts gunstig gezind, na de regen van de nacht was het droog, maar de grond nog erg sompig. Onder het gezang van groenling, vink, grote bonte specht en andere vogels was het hier weer prettig werken. Ook de catering was als vanouds, dus goed verzorgt door de familie Vilerius. De omgeving is hier is wel veranderd, toen wij begonnen jaren geleden, was het Land van Belofte het enige bos in de omgeving, inmiddels is het aanpalende Bentwoud in volle ontwikkeling, en zal hier de komende jaren 800 ha bos opgroeien.

Na de start van het seizoen van Rotta Natuurwerk, begin september in de Koornmolengat, is er op 29 donderdag- en 11 zaterdagochtenden in de natuur gewerkt, in totaal 1209 uur. Donderdag 26 juni a.s. starten wij weer met ons hooiland maaibeheer in het Koornmolengat.

Foto’s Klaas Verschoor, tekst, Rien vd Vorm.