Gids: Jesse Keyzer. Aantal deelnemers: 5. Vanmorgen om zeven uur was het een kakafonie van vogelgeluiden. Vogelland ontwaakt, nou, doe dan je oordopjes maar in.

Maar die hadden wij niet bij ons en je gaat juist op excursie om al die vogelgeluiden eens goed tot je te laten doordringen.Blauwe reigerZanglijster

Wat hebben we zoal gezien en gehoord. Het is een hele lijst: eksters, kraaien, kauwen, gaaien, meerkoeten, waterhoenen, wilde eenden, blauwe reigers, zwartkoppen, tjiftjafs (of tjiftjaffen), vinken, merels, houtduiven, grote groepen lawaaierige zilvermeeuwen, zanglijsters, koolmezen, pimpelmezen, winterkoningen, heggenmussen, groenlingen, fazanthaan, aalscholvers, lachende groene spechten en baltsende grote bonte spechten, grauwe ganzen en nijlganzen.Nest van watervleermuis

Het Schiebroekse Park is een echt vleermuizenpark. In een boom zit het nest van de watervleermuis. Soms zitten er wel dertig vleermuizen in dat ene gaatje. Op de boom zie je een heel spoor van uitwerpselen. En er worden speciale vleermuisexcursies gegeven in het Schiebroekse Park.

Schotse Hooglander

 
Schots Hooglandertje

We hebben niet echt naar plantjes gekeken. Speenkruid en de kersenpruimenboompjes staan in bloei. Schotste Hooglanders houden het gebied open. We hebben veel gezien en gehoord in een zeer korte tijd. Jesse, bedankt.

Verslag en foto's: Piet Mulder

SpeenkruidWarrelknoest op berk