Was het heel druk op vrijdagavond 3 juni tijdens de Nationale Nachtvlindernacht?

Nee, niet heel druk. Niet wat betreft mensen (ongeveer 15 personen) en ook niet wat betreft vlinders. Maar het was wel heel interessant en leerzaam. En zeker ook gezellig! Er waren gasten van elders, die nog niets van nachtvlinders wisten en die tijdens de uitleg zeer geïnteresseerd waren. En er waren doorgewinterde natuurmensen, die pas na 00.00 uur kwamen, omdat ze weten dat dan pas de meeste nachtvlinders gaan vliegen.

Het was qua mensen en qua vlinders een rustig komen en gaan, waarbij de meeste mensen er waren voor 24.00 uur en de meeste nachtvlinders dus pas na 00.00 uur.

Het klapstuk van de nacht diende zich aan toen alle gasten al vertrokken waren. Om 02.15 uur landde er een prachtige, grote Populierenpijlstaart op het laken. Even later ook nog gevolgd door de al verwachte Brandvlerkvlinder. Deze werden jammer genoeg dus alleen gezien door Marcella Hemkes en Aria.

Alles bij elkaar was het weer een zeer geslaagde Nachtvlindernacht, waarin we met elkaar ruim 40 soorten hebben kunnen vaststellen. Alle gegevens zijn ingestuurd naar www.waarneming.nl

Verslag en foto's: Aria van Ballegoie