Piet Mulder schrijft altijd een wandelverslag maar heeft afgemeld omdat hij een huiselijk ongelukje had.

Bij aankomst bij het clubhuis drinken wij ons moed in met koffie... Want het regen en waait maar na wat gerekt te hebben met de aanvang tijd gaan we wandelen met frisse moet en Rien onze gids zeg een andere route te nemen als vorige jaren. We gaan richting Rotte en steken deze over Rien geeft wat uitleg over het onderhoud en het hoogte verschil van het water. Kwart voor elf het wordt droog klopt met buienrader. We lopen aan de buitenkant van de wijk Omoord.

Daar lig een boomstronk met een mooie (natte) judasoord In een tuin zien we een groepje putters. Dan komen we bij mooi gebiedje aan waar het nu erg drassig is van de regen. Maar daar zijn wilde orchideeën te vinden als het bloei tijd is. Hier zien we ook een groene specht en een gaai(al vinden Vlaamse gaai mooier klinken). We lopen nu weer langs de Rotte we bekijken de plek waar mogelijk een snelweg is gepland.

In de verte zien we twee ooievaars maar die schijnen daar te leven. We nemen de brug weer over de Rotte we horen een roodborst. We gaan richting golf baan daar vliegen twee buizerd ze zijn vrij licht van kleur ook kunnen we even goed kijken naar de grote specht. Ook leg er langs het pad een gans zonder kop we denken dat hier een vos schuldig aan is. Nu bijna bij het clubhuis aangekomen zien op de plas een koppel kuifeenden en een vink in de bosjes . En nu is het tijd voor onze welverdiende erwtensoep of pompoensoep door Joke bereid. We vonden het heerlijk. En geserveerd door Joke en Louise. Rien bedankt voor de mooie wandeling.