Al geruime tijd zijn de Rotta vrijwilligers van de donderdagploeg bezig met de voorbereidingen voor een paddenpoel.

Was het eerst maar een idee, langzaamaan werd het idee meer vormgegeven. Deze poel komt op het stukje grond naast onze wilgentenen-hut. Nadat de tekeningen gereed waren, werd ons idee ter goedkeuring aan GZH (Groenservice Zuid-Holland) voorgelegd. Ook deze mensen werden enthousiast en er werd groen licht gegeven.

Jan Noppers was steeds vaker te vinden op dit terreintje. Het werd niet alleen een paddenpoel, maar het gehele tussenstuk wordt in de aanpassingen betrokken. Zo was Jan dagen bezig met uitmeten en rood-witte linten spannen. Intussen werd er een strook omgeploegd en gefreesd. Een klein geultje gaf al duidelijk aan waar en hoe groot de poel zou gaan worden. Hier één compostberg, daar nog één, voorruit en nog één.

Er komt een beukenhaag tussen het ruiterpad en onze parkeerplaats. Tegen de luwe zuidzijde worden vele bloemdragende planten geplaatst ten behoeve van insecten maar vooral vlinders. Tussen de composthopen en de poel is een ril van wilgentakken gepland.

Vandaag, 19 januari 2017, was het dan zover. Een graafmachine heeft de poel uitgegraven, precies volgens de tekeningen. De uitgekomen grond wordt herverdeeld rond de poel. De komende tijd gaat besteed worden aan de afwerking van dit nieuwe, zeg maar, unieke stukje toegevoegde waarde in ons werkgebied.

Tekst: Ad Somers

 

 

en de paddenpoel na oplevering