De 35 Rotta jaren die achter ons lagen waren aanleiding om ons op een winterse zaterdag fietsend in beweging te zetten.

 

Een puzzeltocht van 30 km hadden we in het vooruitzicht , maar als vogelaars gaan fietsen zijn het vooral de remmen die overuren maken. Want hoewel we over bekend terrein reden (Rotte, Nessebos, Eendragtspolder en de Bleiswijkse Fles) was er zo ongelooflijk veel te zien tegen de steeds wisselende wolkenluchten. Het is heerlijk om te turen naar die ene vogel, te wachten op een geringe beweging die een ander lichaamsdeel zichtbaar maakt, elkaar aan te vullen in wat er te zien is. Een invoerende teller kwam tot 52 vogelsoorten!

In het anders zo stille Koornmolengat zwegen de aalscholvers: menselijk getrompetter kwam van de overzijde van de Rotte. De in Bleiswijk verwachte Sint kwam per boot uit Spanje via de Rotte en rijen kinderen stonden op de uitkijk. Het was druk op het water: bij de Roerdomp lag een 2e feestboot, mogelijk bestemd voor de intocht in Zevenhuizen en op weg naar het Trefpunt werd ook de steiger van de Blijde Wei tot feestelijk Sint-aanlegpunt gemaakt.
Zo had ik de Rotte nog nooit beleefd. En de prachtige vogels lieten zich er niet door verstoren. De verticale wolkenbanen - met regen - bereikten ons ook: het 2e deel van de tocht bewaren we voor een ander moment.
Wat trok was de heerlijke warme soep die ons in het Trefpunt wachtte!!

Verslag en foto's: Anneke Zuidervaart