Van bouwbedrijf Groeneweg kregen wij een grote order: 15 gierzwaluwkasten, een slechtvalkkast met rooster en drie grote insectenhotels. De insectenhotels worden 1mx0,5m, geen kleintjes dus...

Groeneweg heeft al het materiaal geleverd, een stuk of zes grote watervast verlijmde multiplex platen. De zwaluwkasten worden drie in één, dus vijf grote kasten met drie ingangen, een soort mussenflat, maar dan voor gierzwaluwen.

Ons technisch opperhoofd André Gouw ging meteen aan de slag met het maken van de bouwtekeningen. Tot in de kleinste details werd alles uitgewerkt. Voor de buitenstaanders : André Gouw is het hoofd van de technische dienst van het Trefpunt. Met zijn medewerkers werd alles keurig netjes op maat gezaagd en in elkaar gezet met lijm en schroeven. 21 November moesten de vijf kasten worden afgeleverd bij het bouwbedrijf aan de Waalhaven. Omdat we de deadline dreigden te missen moest er overgewerkt worden.

We werden van vrijwilliger werknemer, zo voelde dat tenminste. Maar door de aimabele manier waarop André zijn personeel aanstuurde vonden we dit geen probleem. Met veel enthousiasme hebben we aan de kasten gewerkt en we kregen ze zijn op tijd klaar. In het Trefpunt konden wij ze netjes verven in de door Groeneweg aangegeven zwarte kleur. Ik noem deze kasten mijn mortuarium. Als je er toetsen op zou schilderen had je vijf piano’s. André en ik hebben de kasten op 21 november j.l. afgeleverd. Ze komen te hangen op de zwarte bovenrand onder de roosters van het Cartotec bedrijfsgebouw aan de Waalhaven. De slechtvalkast moet in januari geleverd worden en de insectenhotels op een later tijdstip. André, bedankt voor je fijne manier van leiding geven aan dit voor Rotta grote project.