Op 13 januari jl. was er de nieuwjaarsreceptie van Natuur- en Vogelwacht Rotta en net als voorgaande jaren, was het weer gezellig druk.Na het welkomstwoord van Anneke Zuidervaart ontving scheidend Rotta-Rangers leidster Betsy van Meijgaarden uit handen van Marijke den Oudendammer een afscheidscadeau, waarmee ze zichtbaar in haar sas was. Daarna werd door alle aanwezigen het glas geheven op het nieuwe jaar en was er onder het genot van lekkere hapjes gelegenheid tot het uitwisselen van wederwaardigheden.

Anneke kondigde daarna een leuke en leerzame bomenquiz aan. Van een aantal bomen waren steeds drie foto's gemaakt van de belangrijke kenmerken (loof, stam of bloeiwijze), met de bedoeling dat iedereen met zijn of haar foto op zoek ging naar de bijbehorende twee andere foto's. Zo ontstond al snel een vrolijke en opgewonden kakafonie van vragende stemmen: was dit het blad van een iep? Of is het een eik? Waren dit eikels of beukennoten? Kwam deze schors van een es of was het een wilg? Wie heeft er een foto van de berk? Ja, hier! O nee, het is een esdoorn.
Foto's werden naast elkaar gelegd en er waren soms stevige discussies.
Na afloop onthulde Anneke alle bij elkaar horende combinaties die al die tijd verborgen waren geweest op het dichtgeklapte whiteboard. Iedereen kon zo controleren of het resultaat van de bij elkaar gezochte trio's goed was. Het maakte eigenlijk niet zo veel uit, de quiz had er, naast veel plezier, ook voor gezorgd dat iedereen wat beter met anderen kennis had kunnen maken, hetgeen alleen maar ten goede kwam aan de saamhorigheid.
Daarna werd het met alle lekkere drankjes, en niet in de laatste plaats de door de hardwerkende cateringploeg gemaakte heerlijke hapjes, alleen maar gezelliger.

Tekst: Jan Smith
Foto's: Arend Hoogeveen / layout: Jan Smith