Eén keer per jaar wijken we bij Rotta af van het normale jeugdprogramma. Eén keer niet naar buiten om je te verbazen over al het mooie dat er in de natuur te zien en te beleven is...

In het laatste programma van het jaar worden traditiegetrouw de mouwen opgestroopt en gaan onze Rangers aan de slag met hout, schroeven en schroevendraaiers. Dit jaar ging het om het bouwen van insectenhotels. Is dat belangrijk? De kinderen weten het wel. Insecten, denk maar aan bijen en hommels, zorgen voor het bevruchten van bloemen. Zonder hen geen appels en peren aan de bomen en geen bonen op je bord. Reden dus om ze in de watten te leggen b.v. door te zorgen voor een plek waar bijen en hommels hun eitjes kunnen leggen. Dat kun je doen door buiten een insectenhotel op te hangen. Natuurlijk is het dan ook mooi om te zorgen voor bloemen in de tuin, die veel honing en stuifmeel leveren.

Maar eerst moesten er hotels gebouwd worden. Bijna veertig kinderen gingen zaterdag 16 november met veel animo aan de slag. Het werden hotels met heel veel kamertjes. Dikke bijen en dunne bijen, allemaal kunnen ze erin terecht. In twee groepen, ’s morgens en ’s middags, werden er prachtige bouwwerken afgeleverd. Dat kon ook haast niet anders, want onze topconstructeurs hadden voor een groot aantal bouwpakketten gezorgd. Vanzelfsprekend werden de activiteiten zoals altijd begeleid door de experts van onze vereniging. Onder hen ook de mensen die het hele jaar door met veel enthousiasme het jeugdwerk organiseren. Dat enthousiasme was ook deze dag weer volop aanwezig. Kijk maar naar de foto’s. Geen wonder dat de belangstelling voor ons jeugdwerk nog steeds groeit!!