Aantal deelnemers: een stuk of vijftien. Een andere groep is met Dick Hoek op pad gegaan en de wandelliefhebbers hebben in het spoor van Hans Sanders gelopen.Walnoot - of okkernootboom

Wat een planten hebben wij gezien. Alleen op ons terrein al is er een grote rijkdom aan planten. Ik heb van de excursie geen notities gemaakt want dat was gewoon geen doen. Willemien heeft ons wel laten zien hoe je planten moet determineren. Als je wilt weten hoe de vork precies in de steel steekt moet je kijken hoe de blaadjes aan de steel zitten. Je moet bloemetjes uit elkaar pluizen, je moet de wortels bekijken. Goed kijken in de oksels van de blaadjes, naar de nerven en de kleur. Ruiken en voelen.

Vogelwikke

Willemien is volledig toegerust om planten goed te determineren. Ze heeft een zakmes, een snoeischaar, een loep en een soort dreg om waterplanten uit de sloot te vissen. We hebben het kroos uit de sloot eens goed bekeken. Voor mij was kroos gewoon kroos, maar nu hebben we diverse soorten kroos gezien.

Kruldistel

Akkerdistel

Verder allerlei soorten grassen, distels enz.. Noem maar op. Nou, het was allemaal heel interessant en plezierig. Op het parkeerterrein hebben Betsy, Trudy en ik nog even gesnoept van de moerbeiboom.
Dank aan de gids en dank aan alle deelnemers en dank aan de dames van de catering.

Tekst en foto’s: Piet Mulder