De zon liet zich helaas niet zien, maar het was prima fietsweer, met 19 graden en een matig windje...

Toerclub Pijnacker had weer een mooie, aantrekkelijke tocht voor ons uitgezet. Twee van onze mensen hebben de 60 km tocht gereden en met zijn vieren reden we de 30 km tocht. We startten op het sportpark langs de Hoeksekade, vlak bij het Trefpunt. Ieder kreeg een stempelkaart, waarop we niet alleen onze eigen personalia, maar ook het inschrijfnummer van Rota (178) moesten invullen. We reden door het Lage Bergs Bos, over de Wilderskade, richting Rodenrijs. 

Via de Laan van Koot belandden we in de Bergboezem en gingen over allerlei leuke landweggetjes richting Pijnacker. Na een mooie lus was hier bij De Viergang, de 1e stempelpost. We ontmoetten hier onze 60 km collega’s weer en nuttigden een hapje en een slokje. We vervolgden onze weg door nieuwbouwwijken van Pijnacker, fietsten een stuk door de Groenzoom en belandden daarna in de drukte van de ‘Open Dag van de Kleihoogt’. 

Na de Sterrenbuurt van Berkel, volgen we nog een klein stukje de Landscheiding, waarna we over de Anthuriumweg weer richting Bergschenhoek fietsten. Aangekomen op het sportpark werden we door muziek van het dweilorkest binnengehaald en liepen we onder een ereboog door om onze kaarten te laten afstempelen. De Rabobank zorgt voor de verdere verwerking! Ook de 60 km-fietsers hadden een prima ronde gehad. Het was een mooie tocht, de organisatie was goed geregeld en het was vooral heel gezellig. Volgend jaar hopen we, liefst met meer Rotta-mensen, weer mee te doen!