Nu is het voorjaar echt aangebroken: overal baltsende futen in elke vaart of sloot.

Gids: Cor van de Lustgraaf. Aantal deelnemers: 31.
Vorig jaar hebben we op 20 mei dezelfde excursie gehad.

2018-04-21 Excursie Lage Bergse Bos (LBB). Gids: Garry Bakker, aantal deelnemers: 21...

Dit verslag wordt een ‘moment’-opname van ongeveer twee uur voor 31 Rangers die op zaterdag 14 april deelnamen aan de kinderexcursie ‘Nieuw Leven’. We hebben onderweg zoveel lente-verschijnselen gezien, dat je als verslaglegger moet kiezen waar je wat over wilt schrijven...

Gallinago gallinago behoort tot de familie van strandlopers en snippen. De betekenis van de wetenschappelijke naam luidt: hen (of kip).

In het kader van het 'Biodiversiteitsproject Rottemeren' zijn er donderdag 5 april 2018, 4 Visdiefeilandjes in een van de plasjes in de Eendragtspolder geplaatst.

Halverwege deze maand heb ik alweer grutto's horen roepen. Hoog boven het veld zie ik ze weer hun fameuze baltsvluchten uitvoeren terwijl ze hun naam zo hard mogelijk roepen: 'grutto, grutto, grutto…'.

Roerganger: Hans Sanders. Natuurgidsen: Dick Hoek, Hans Sanders, Cor van de Lustgraaf, Rien van der Vorm en nog vele anderen. Aantal deelnemers: 27.

…van hazenleger, hazenlepels, hazentreinen, hakenslaan

Op de eerste avond van de vogelcursus die afgelopen donderdag 15 maart weer van start is gegaan, hebben zich zo'n 25 belangstellenden in het Trefpunt verzameld.

Niets werkt zo rustgevend als ik een vlak boven het gras jagende velduil mag gadeslaan.

Donderdag 1 maart hebben we een leuke Tellersavond in het Trefpunt gehad.